Shaking on concluding a successful deal couple

Älä väännä, vaan ”antaudu” ja luo luottamusta ja suhdetta

Kuulin tarinan vakuutusmyyjästä, joka ei onnistunut tekemään juuri kilpailijaa parempaa tarjousta kotikäynnillä. Hän ”nosti kädet pystyyn”, mutta päätti ajankuluksi turinoida asiakkaiden kanssa niitä näitä. Yhtäkkiä puheeksi tuli yhteisiä tuttuja ja sitten tarinaa riitti enemmänkin.

Vakuutusmyyjä oli jo tekemässä lähtöä niin talon isäntä tuumasi: ”Tulostapas vielä se tarjous. Samahan tuo on vaihtaa vakuutukset sittenkin!”

Asiakas siis oli riittävän tyytyväinen kilpailijaan, mutta suhdetta luomalla sai riittävän syyn vaihtaa vakuutukset. Yleensähän pankin tai vakuutuksen vaihdoista tulee vain ylimääräistä säätöä, joten riittävä syy vaihtoon pitää löytyä.

”Älä yritä tehdä kauppaa – luo suhde”  pätee taas kerran. Kun et ole menossa hakemaan asiakkaalta rahoja tai vääntämään kauppaa, vaan luomaan suhdetta ja tarjoamaan ratkaisua esim. vakuutuksia niin kauppaa tulee kyllä. Vääntämällä saat ehkä kaupan, mutta suhdetta luomalla saat asiakassuhteen, joka voi olla kestävä.

Älä väännä, vaan  luo luottamusta ja syvempää suhdetta.

Comments

comments

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>