Juha

“Muistakaa, että ihmisen nimi on hänelle hänen kielensä suloisin ja tärkein äänne.”

Dale Carnegie oli yhdysvaltalainen kirjailija ja ihmissuhde- ja esiintymistaitojen kouluttaja. Hänen kirjaansa “Miten saan ystäviä, menestystä ja vaikutusvaltaa” on myyty yli 10 miljoonaa kappaletta.

Yksi Carnenien mainitsema keino saada toiset ihmiset pitämään itsestäsi on se, että käytät hänen nimeään. “Muistakaa, että ihmisen nimi on hänelle hänen kielensä suloisin ja tärkein äänne.”

Eräs myyjä kertoi tavanneensa viikko sitten erään Pia-nimisen asiakkaan. Koska sekä Piia että Pia lausutaan suomen kielessä useimmiten “Piia”, myyjä päätti kysyä, asiakkaalta, miten tämän nimi kirjoitetaan, yhdellä vai kahdella i:llä? Asiakas innostui silminnähden ja kehui myyjää, että kukaan muu myyjä ei ole välittänyt kysyä tätä asiaa ja he ovatkin kirjoittaneet nimen väärin.

Aivan! Onko fiksumpaa vai nolompaa kysyä nimen kirjoittamisasu vai kokeilla osua oikeaan? Oman nimen kuullessaan ihminen reagoi siihen aina jollain tavalla. Oma nimi on tärkeä!

Jos voit sosiaalisessa kanssakäymisessä käyttää toisen nimeä, käytä sitä niinkuin se luontevalta tuntuu. Älä kuitenkaan sorru toistamaan nimeä epäluontevasti, kuten jotkut puhelinmyyjät tekevät. Kun ei olla tuttuja, liika nimen esiinnostaminen tuo tunnettelevan olon.

“Muistakaa, että ihmisen nimi on hänelle hänen kielensä suloisin ja tärkein äänne.”

P.S. Suosittelen todella lämpimästi lukemaan kirjan “Miten saan ystäviä, menestystä ja vaikutusvaltaa”. Se on yksi parhaimmista kirjoista, jonka olen lukenut!

Comments

comments

2 replies
 1. Matti Viirelä
  Matti Viirelä says:

  Oon huomannut, että on hyvä painaa asiakkaan nimi mieleen kätellessä. Aiemmin ei kehdannut kysyä nimeä uudelleen, jos en kuullut, mutta nykyään jo kehtaan. Sama homma puhelimessa. Sehän on selvä, että toinen sanoo nimensä heti puhelun alussa vaikka silti harva painaa sen mieleen.

  En itekään pidä noista lipevistä puhelinmyyjistä, jotka toitottavat muka henkilökohtaisemmin:
  Mitä mieltä olet Matti?
  Matti, eiköhän…
  ja niin edelleen.

  Vastaa
 2. Hannu Rekilä
  Hannu Rekilä says:

  Kiirreen ja yleisen ”kuhinan” ilmapiirissä henkilön nimen käyttö luontevasti tavatessa antaa positiivisen tunteen siitä, että hänet on tunnistettu ja huomioitu.

  Kyllä minustakin keta riittää vallan mainiosti. :()

  Vastaa

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>