Tästä syystä moni applikaatio ei lyö läpi tai lässähtää! Facebook ja Google osaavat tämän…
16.8.2016 | Kirjoitti Juha Ahola kategoriassa Yrittäminen ja yritysjohtaminen |
Monet yritykset keksivät oivallisia applikaatioita (sovelluksia). Idea on aina ’loistava’ ja osa näistä jalkautuu jopa markkinoille. Eräs tärkeä asia kuitenkin sovelluksen toteuttajilta unohtuu.
Pohditaanpa nyt kuluttajille suunnattua applikaatiota, jossa loppukäyttäjälle eli kuluttajalle olisi tarkoitus tarjota huipputarjouksia yrityksiltä.
Homman lähtökohtahan on, että niitä huippuja tarjouksia sitten pitää olla tarjolla. Tämä onkin ongelma! Sovelluksen kehittäjät eivät osaa myydä ideaa yrityksille, jotka tarjouksia tarjoavat. Sovellus on kuluttajille maksuton ja samoin alkuun maksuton tarjouksia tarjoaville yrityksille (tarkoitus, että myöhemmin maksullinen ja bisnes tulisi tästä). Sovelluksen myyjät saavat puolisäälistä yrityksiä asiakkaiksi kokeilemaan palvelua myyntitapaamisella ja yritykset tarjoavat kokeiluhengessä vaisuja -15% tarjouksia tai muutoin näennäisiä tarjouksia, eivät huipputarjouksia.
Loppukäyttäjiä eli kuluttajia saadaan lataamaan sovellusta hiljalleen, mutta ongelmaksi koituu se, että sovelluksen ladattuaan kuluttaja ei saa luvattuja huipputarjouksia eikä jaksa selailla niitä enää sen koommin. Näin ollen aktiiviset sovelluksen käyttäjät ovat murto-osa sovelluksen ladanneiden joukosta.
Tarjouksia tarjoavat yritykset lopettavat tarjouksien (siis niiden vaisujen) tekemisen, eivätkä todellakaan ole potentiaalisia maksavia asiakkaita jatkossa, koska pettymys palvelun toimivuuteen tulee, kun kauppaa ei synny. Uusia yrityksiä saadaan mukaan kokeilemaan, mutta noidankehä on valmis. Vaisut tarjoukset ei kiinnosta, eikä kauppaa synny.
Näin ollen tarjouksia tarjoava yritys pettyy ja loppukäyttäjät pettyvät, kun alkuperäisestä palvelulupauksesta ei pidetä kiinni! Raha ei ala kiertää. Kenelläkään ei ole intressiä maksaa moisesta! Mikä ratkaisuksi?
–> ”Munaa” myyntityöhön!
Sovelluksen myyjän pitää uskaltaa validoida yrityksiä asiakkaiksi. Ei tule ottaa kaikkia yrityksiä asiakkaiksi tarjouksia tarjoamaan, vaan oikeat yritykset – ne, jotka ostavat alkuperäisen ajatuksen huipputarjouksista! Valitettavasti referenssiarvon takia ”täyteyrityksiä/täytemainoksia” suostutaan tavallisesti ottamaan vastaan. Mitä enemmän yrityksiä, sitä uskottavampi. Kyllä, näin on, mutta tuotteiden eli tarjousten pitää olla laatukriteereiden mukaisia.
Yrityksen pitää antaa tömäkkä tarjous ja ymmärtää, että sisäänheittotuote on sisäänheittotuote, jolla asiakas koukutetaan kerran palvelun pariin ja erinomaisen palvelun johdosta tulee toistekin ja kate on sitten jatkokaupoissa. Tämä vaatii myyjältä ”munaa”.
Pitää myydä idea ja uskaltaa vaatia kunnon tarjouksia! Esim. hieronta -20% on aika vaisu tarjous. -50% on jo sellainen, joka herättää aidon kiinnostuksen isommassa massassa.
Tiesitkö, että Google ja Facebook tarjoavat kiinnostavat ja toimivat (markkinoiden mielestä hyvät à klikkejä paljon) mainokset edullisemmin? Miksi? No, siksi, että he haluavat tarjota loppukäyttäjilleen mahdollisimman kiinnostavaa ja hyödyllistä sisältöä. He eivät halua suututtaa asiakkaitaan (siis meitä) huonoilla mainoksilla. Esim. Facebookissa klikatessa ei-kiinnostavan mainoksen rastista, Facebook kysyy, miksei se kiinnostanut, jotta se voi jatkossa tarjota sopivampaa sisältöä. Google rankkaa luonnollisissa hauissa niiden yritysten sivut parhaille paikoille, joiden linkki ja sisältö ovat kiinnostavia – tietenkin! Eihän googlettaminen muuten toimi, ellet löydä nopeasti sitä, mitä haet.
Näin ollen huipputarjoussovelluksen myyjän täytyisi validoida mainokset ja uskaltaa myydä sekä vaatia kunnon mainoksia, jotta kuluttaja loppukäyttäjänä ei saa pettymystä.
Kun applikaation kehittänyt yritys ei uskalla myydä omaa alkuperäistä ideaansa vaan taipuu ja nöyrtyy yritysasiakkaidensa ehdoille niin metsää kohti mennään!
Yrityksen tehtävä on hankkia ja hoitaa asiakkaita! Sovelluksen täytyy olla loppukäyttäjille kiinnostava ja hyödyllinen!
Viimeisimmät kommentit